top of page

OVER MIJ

Hendrik groeide op op het Basseveldse platteland, op bijna 3 hectare weides, struiken en bomen bevolkt met wilde en tamme dieren van allerhande vacht en pluimage. Indien echt nodig de bewoonde wereld diende bezocht te worden bracht zijn stalen ros hem, haren in de wind, als de weerlicht ter plaatse. Een fietsend leven in de natuur. De logische keuze tussen studies biologie of diergeneeskunde besliste in 1998 in het voordeel van de genezende dieren.

 

Na 6 jaar studeren was het diploma van dierenarts een feit. Tegen de verwachtingen in kocht Hendrik direct een koersfiets en sloeg aan het trainen om het wielerpeloton te verslinden. Dat was buiten de Vakgroep medische beeldvorming gerekend van de Faculteit Diergeneeskunde, van de UGent. Zij hadden tijdens zijn kliniekjaren, buiten het fietsen, ook ander talent gespot.

 

Een 10-jaar durend fietstraject Bassevelde-Merelbeke leverde niet alleen een degelijke conditie op. Hendrik volgde een internship, vervolledigde de 4-jaar durende Europese residency-opleiding aan de European College of Veterinary Diagnostic Imaging en, mede door een bijzondere interesse in echografie, leverde hij in 2012 een doctoraat af over het gebruik van contrastechografie bij nieraandoeningen. Daarna bleef Hendrik nog enkele jaren deeltijds verbonden aan de vakgroep om collega-doctorandi de rustige kunst van het relativeren, en ook de contrastechografie, bij te brengen.

​

Tijdens deze jaren breidde Hendrik zijn bomen-, planten-, en kruidenkennis stelselmatig uit. Na het overlijden van zijn grootvader kwam zijn 1,5 ha parktuin in het centrum van Bassevelde, Hendrik's tweede toevluchtsoord tijdens lange vakanties, ter beschikking van de familie. Het tuiniersbloed begon wild te stromen, prioriteiten veranderden en genezende dieren begonnen plaats te maken voor ontluikende planten. Het Diplomate-examen was plots niet zo belangrijk meer. Hendrik verliet de UGent en begon in 2015 te werken als terreinbegeleider bij Pro Natura, een sociaal tewerkstellingsbedrijf gespecialiseerd in ecologisch groen- en natuurbeheer.

 

Door occasioneel bij bevriende dierenartsen medische beeldvorming-gerelateerde hand- en spandiensten te verrichten begon deze goedaardige microbe terug te broeien. Dit resulteerde begin 2018 in het oprichten van een freelance beeldvormingsdienst voor dierenartsen, 'De Beestige Beeldvormer'. Daarbij wil Hendrik zijn jarenlange opgebouwde ervaring in de veterinaire medische beeldvorming aanwenden om dierenartsen bij te staan bij de interpretatie van hun radiografische opnamen of door het uitvoeren van een echo(cardio)grafisch onderzoek in hun praktijk.

bottom of page